Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Újra országos tűzgyújtási tilalom

Közszolgálati hír

Hivatkozás

2019. március 29-étől országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Az egész országban tilos a tűzgyújtás 

Az elmúlt napok csapadékmentes időjárása miatt általános tűzgyújtási tilalom van érvényben a mai naptól az egész országban. Ennek értelmében magyarország teljes területén tilos tüzet gyújtani valamennyi erdőben és a fásításokban, valamint azok kétszáz méteres körzetében.

Tilos tüzet gyújtani a kijelölt tűzrakó helyeken, az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő kül- és belterületi ingatlanokon, a közút és vasút menti fásításokban. Továbbá tilos a parlag- és gazégetés is.

Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek arra, hogy égő cigarettacsikket és dohányterméket ne dobjanak el, és azokat minden esetben oltsák el.

A tűzvédelmi korlátozások megszegése bírsággal sújtható, amely – az okozott károk megtérítésén felül – az előidézett káresettől függően húszezer forinttól hárommillió forintig terjedhet.

Forrás:
Katasztrófavédelmi Igazgatóság