Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Pünkösdi kirándulás

Cím

2016.május 16-án az Önkormányzat, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Községi Könyvtár által közösen meghirdetett kirándulásra kerülhetett sor.

2016.május 16-án az Önkormányzat, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Községi Könyvtár által közösen meghirdetett kirándulásra kerülhetett sor. Pünkösdi kirándulásunk a Paloznakon felépült Meseközpontba vezetett. 16 fővel indultunk útnak 8,00 órakor a  két – közös Önkormányzat által biztosított – falugondnoki járattal. Odaérkezéskor örömmel és kedvesen fogadtak bennünket.

Körbejártuk a Meseközpont csodálatosan kialakított környezetét.

Paloznak a Balaton-felvidéken, Csopak tőszomszédságában terül el. A Meseközpont ennek a Hild-díjas falunak a határában épült. A kétszárnyú kapun belül egy egyhektárnyi területen állnak az épületek, van veteményes és fűszerkert. Sok a termő gyümölcsfa, szőlő,málna, eper és ribizli is szüretelhető.A telken három nagy épület áll: a Tündérkert, az Óperenciás és a Madárház röpdével.

Miután mindent feltérképeztünk, első állomásként bejelentkeztünk a Madárház és a Röpde épületébe. Sok-sok madár csipogott, csivitelt, énekelt és búgott a falak és a kerítés mögött. Odabent szabadon repdeső, sétálgató madarak fogadtak bennünket. Pintyek, hullámos papagájok, fürjek népesítették be a teret. Némelyek olyan szelídek voltak, hogy a gyermekek tenyeréből csipegették az apró magvakat. Hasznos tájékoztatást kaptunk minden kis élőlényről.

Ezután különféle kézműves foglalkozásokon vehettünk részt, majd az ebéd elfogyasztása után ellátogattunk a közelben lévő Balatonfüredre, ahol ismételt Pünkösdi hangulat vett körbe bennünket. A gyerekek vidáman játszottak a sétányon, örültek a Balatonban lubickoló vadkacsáknak. Barangolásunk során fagyiztunk egy jót, majd elindultunk hazafelé.

Úgy érzem mindenki gazdag élménnyel térhetett otthonába, hiszen örömmel köszönték meg a kikapcsolódást. Köszönöm mindenkinek aki eljött, és jól érezte magát.

Pénzesgyőr, 2016. május 18.
Szautner Jánosné
könyvtáros