Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Beszámoló a kézműves foglalkozásról

Populáris hír

Beszámoló
Karácsonyi kézműves foglalkozás
(2016. november 26.)

Hagyomány községünkben az adventi készülődés. Ennek része a karácsonyi kézműves foglalkozás, melyet kultúrházunkban 2016. november 26-án 15:00 órától tartottunk.

Már az előkészületek során tapasztalható volt a nagy érdeklődés, ugyanis a díszítésre váró mézeskalácsokat -mi szülők- előző nap gyúrtuk és hagytuk állni egy éjen át, hogy másnap a kicsik örömmel dekorálhassák.
Nagy lelkesedéssel álltak neki az adventi koszorúk, üvegmécsesek, ajtódíszek, ajándéktárgyak készítéséhez a megvásárolt kellékekből. Ezen kívűl szedtünk még fenyőágat, bukszust, borostyánt, továbbá terméseket is. Közben halkan szóló karácsonyi dalokkal és forró teával, apró süteménnyel próbáltunk kedveskedni résztvevőinknek. A kicsiknél öröm volt nézni ügyes kis kezeiket, mézeskalács díszítés közben, melyeket aztán jóízűen kóstolgattak. Igazi sikerélménynek számított még, hogy a fából készült karácsonyi díszeket saját maguk egyedül lefesthették ,valamint dekorálhatták. A nagyobbak a csillogó dekorgumi kivágásával próbálkoztak. A szülők pedig örömmel készíthették a koszorúkat, ajtó és asztali díszeket. Mindenki remekül szórakozott a vidámság a kacagás és az ünnepi készülődés jegyében telt el délutánunk. Köszönjük Önkormányzatunk, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatását és segítették programunk létrejöttét.

Pénzesgyőr, 2016. november 29.
Szautner Jánosné