Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Elszakíthatatlan sváb gyökerek

Populáris hír

Cím

Májusban felbolydult a falu, amerikai vendégek érkeztek, akiknek ősei innen vándoroltak ki a jobb élet reményében. Vogl Lilien (Arizona) és Roberts David (Virginia) családfájukat kutatva interneten találták meg a temető sírkövein felmenőik nevét, s regénybe illő történet kezdődött.

Pénzesgyőr Pénzeskúton egykor többségében svábok éltek, közülük sokakat a történelem vihara messzire sodort. A családok egy része a háború elől Németországba menekült, majd a kitelepítéskor a Bakonyból is menniük kellett a német anyanyelvűeknek.
A gyökerek azonban elszakíthatatlanok. Az ősök szava előbb-utóbb megszólal a bensőben. Májusban felbolydult a falu, amerikai vendégek érkeztek, akiknek ősei innen vándoroltak ki a jobb élet reményében. Vogl Lilien (Arizona) és Roberts David (Virginia) családfájukat kutatva interneten találták meg a temető sírkövein felmenőik nevét, s regénybe illő történet kezdődött. Közel tízezer kilométert tettek meg, hogy megtudják, honnan származnak, hogy találkozzanak rokonaikkal, megölelhessék egymást, a megsárgult fotókon azonosítsák elődeiket, egykori házaikat. Megható pillanatok voltak, amikor a temetőben megtalálták őseik sírját. A faluközösség lelkiekben gyarapodott.

Forrás: veol.hu
A cikket ITT találják!