Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Meteorológusok szerint szombaton érkezik az első hó a Bakonyba!

Közszolgálati hír

Szombaton érkezik az első hó a Bakonyba hófúvással! Akár 30-40cm hó is eshet!

2016.11.12. Szombat

Országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a délután második felében vékonyodhat el a felhőzet a Dunántúl nyugati részein. Sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúl nyugati és északi részein már a reggeli órákban is lehet havas eső, havazás síkvidéken, majd az idő előrehaladtával a havazás határa folyamatosan haladt tovább kelet felé. A déli órákban az északi tájakon és a Dunántúl más megyéiben, délutántól, illetve estétől már a középső tájakon, majd a keleti területeken is többfelé szilárd halmazállapotúra válthat az eső! Síkvidéken még nagyon bizonytalan a hó megmaradása, de az intenzív csapadék hatására helyenként kialakulhat néhány cm vizes hótakaró! A hegységek magasabban fekvő területein végig havazás várható jelentős mennyiségű hóval! Sokfelé kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás! A legtöbb hó a Bakony magasabban fekvő területein hullhat, itt akár 30-40 cm-t meghaladó hóréteg is kialakulhat! Az északias szél többfelé erős, a Dunántúlon viharos lesz, emiatt a magasabban fekvő területeken komoly hófúvásra kell készülni! Aki ezeken a tájakon jár, illetve lakik, télies útviszonyokra számítson! A legmagasabba nappali hőmérséklet 1 és 8°C között alakul.

2016.11.13. Vasárnap

Nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet és egyre több helyen süt ki a nap, ám a keleti országrészben eleinte marad az erősen felhős vagy borult és itt még lehet havas eső vagy havazás, helyenként átmenetileg néhány cm-es vizes hóréteg is kialakulhat! Délután a gomolyfelhőkből már nem valószínű csapadék. Az északi szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések is lehetnek. A minimum hőmérséklet -5°C és +1°C között, a maximum hőmérséklet 0°C és 6°C között várható.

2016.11.14. Hétfő

Gyengén vagy változóan felhős lesz az ég, csapadékra nem kell készülni. A keleti, északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum  többnyire -7°C és -1°C között, a maximum hőmérséklet 1°C és 5°C között valószínű.

2016.11.15. Kedd

Általában gyengén felhős idő valószínű, de a déli, délnyugati területeken több lesz a felhő, itt akár tartósan borult körzetek is lehetnek, csapadék nem valószínű, esetleg délnyugaton lehet kisebb eső vagy hószállingózás. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8°C és -2°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2°C és 5°C között alakul.

2016.11.16. Szerda

Többnyire változóan vagy gyengén felhős, csapadékmentes idő valószínű. A keleties szél gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum hőmérséklet -6°C és +1°C között, a maximum hőmérséklet 1°C és 5°C között várható.

Forrás: www.idoinfo.hu

A kép illusztráció!