Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Beszámoló a budapesti kirándulásról

Populáris hír

2016. december 4-én Önkormányzatunk jóvoltából részt vettünk egy karácsonyi kiránduláson Budapesten.

A programba a Tropicarium, illetve a Parlament megtekintése szerepelt. Úti célunk első állomásaként a Tropicariumot, vagyis a „cápás állatkert” világát csodálhattuk meg. Az állatkert lakói között egyaránt megtalálhatók az aligátorok, egzotikus hüllők, madarak, és több ezer színes halfaj. Lenyűgöző látvány volt, ahogy karnyújtásnyira úsztak el felettünk a félelmetes tigris, és barna cápák. A rája simogató medencében pedig mindenki megsimogathatta az élőlényeket. Kicsit még nézelődtünk a Campona üzletközpontban - aki úgy gondolta ebédelhetett is - majd továbbindultunk az Országházba. A buszból kiszállva rögtön ez az épületcsoda fogadott bennünket a magyar Parlament: 


  

Közben készítettünk egy csoportképet is az ország karácsonyfája előtt, mely nem mindennapi pillanat az ember életében, hiszen közöttünk sokan nem juthattak el még a fővárosba sem, főleg ilyenkor Karácsony előtti időszakban.


  

Idegenvezető segítségével nézhettük körbe az épületet díszlépcsőjét.kupolacsarnokát, felsőházi üléstermét, valamint a Szent Koronát. Megismerkedhettünk továbbá a Ház történetével, építészetével és a benne található műalkotásokkal.


  

Minden terem gazdagon van képekkel, goblenekkel díszítve. A nap záró pontjaként megnéztük a karácsonyi díszkivilágítással teli Andrássy utat, valamint a Hősök terét. Láttuk a megelégedett arcokat és örülünk,hogy kis csapatunk újabb emlékkel térhetett haza.

Köszönjük a rendezőségnek ezt a szép kirándulást!

Pénzesgyőr, 2016. december 18.

Szautner Jánosné