Nincs megjeleníthető tartalom

A böngészési élmény fokozása, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk.
A tájékoztatót ide kattintva elérheti: Adatkezelési tájékoztató

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Előzetes letartóztatásban a csalók

Hatósági hír

Két román állampolgár ereszcsatorna szerelés ürügyén csalt ki több százezer forintot Veszprém megyében.

Két román állampolgár ereszcsatorna szerelés ürügyén csalt ki több százezer forintot Veszprém megyében.

A nyomozás adati szerint 2017. április hónapban a megye területén négy ingatlannál jelent meg két férfi, akik arra tettek ajánlatot a tulajdonosoknak, hogy átlagosan huszonötezer forintért lecserélik a házuk ereszcsatornáit. A kedvező ajánlatot az otthonukban felkeresett lakók elfogadták. A két illető minden esetben megkezdte a munkálatokat, majd rövid idő múlva közölték, hogy a házak körbecsatornázása több százezer forintba, egy esetben több mint egymillió forintba fog kerülni. A sértettek kérdéseire - miért emelkedett meg a munka ára, hiszen nem ebben egyeztek meg - azt válaszolták, hogy félreértették ajánlatukat, 1-2 méter hosszú ereszcsatorna kerül több tízezer forintba, a teljes munka díja több mint ötszázezer, egymillió forint.

A sértettek közül hárman több százezer forintot adtak át a két román állampolgárnak. Egyikük azért nem adott át készpénzt, mert hozzátartozójának gyanússá vált a két férfi és értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek.

A veszprémi nyomozók adatgyűjtésének köszönhetően rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 27 éves és egy 29 éves román állampolgárságú férfit, akiket 2017. április 29-én elfogtak és előállítottak a helyi rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgattak ki.

Ellenük csalás bűntett és csalás bűntett kísérlet meglapozott gyanúja miatt indult eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.


Az eljárás során a két férfitől lefoglaltak közel száz eurót, több mint egymillió forint készpénzt, egy személygépkocsit, valamint szerszámokat és alumínium csatornadarabokat.

A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2017. május 1-jén elrendelt.

 

Bélyegképünk illusztráció!