Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: pgypmh2@gmail.com | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Korszerű orvosi rendelőt avattak Pénzesgyőrön

Populáris hír

A kis bakonyi faluban, melynek lélekszáma alig haladja meg a háromszázat, új orvosi rendelőt avattak.

Hajós Ákos polgármester ünnepi köszöntőjében Armstrong híressé vált mondatát idézte, „Kis lépés egy embernek, de óriási ugrás az emberiségnek”. – Miért ünnepeljük kiemelten az elkészült beruházást? Egy nagyvárosban ez szóra sem lenne érdemes, egy kistelepülésen óriási dolog. Az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok számára nyújtott támogatás egy részét fordítottuk az új rendelő kialakítására, felszerelésére, mellyel régi tervünk valósult meg. Az előző helyen áldatlan állapotok voltak, most a faluközpontban, az önkormányzat szomszédságában, a kultúrház épületében, egy régi raktárhelyiséget alakítottunk át, mely költségmegtakarítást is eredményez, mondta a faluvezető. Padlószigetelést kapott, ehhez félméternyi mélységben felszedték az alapot, nem volt víz, csatornabekötés, fűtés, az elavult nyílászárókat újra, a berendezéseket korszerűre cserélték. Biztosított az elektronikus receptfelírás technikai háttere is, míg a régi helyen, mivel más önkormányzati tevékenység nincs, nem volt internet hozzáférés.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a közmondást idézve, „Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli” mottóval kezdte avatóbeszédét. – A kistelepülések életében vannak közösségi terek, az orvosi rendelő, a templom, a kultúrház, a sportpálya, melyek rendben tartása fontos feladat. Most a jól gazdálkodó kistelepülések, ilyen Pénzesgyőr is, részesültek támogatásban s úgy gondolom, jó célra fordították az összeget, mondta.

A cikk folytatódik a veol.hu oldalán >>
szerző: Müller Anikó Hanga