Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Első hagyományteremtő pénzesgyőri disznótor

Program

Kezdés: 2018. 01. 13.

Időpontok

Kezdés: 2018. 01. 13. 07:00

Hagyomány teremtő céllal január 13 án rendeztük meg az első falusi disznótort. Korán reggel összeszokott csapat vette kezelésbe a kb 140 kg os hízót. Jól haladt a munka mindenki rutinosan tette a dolgát hamarosan inycsiklandozó illatok szálltak a konyha felől is.

Délben már minden kész volt hurka kolbász betöltve várta a sorsát. Kemencénk ismét jó szolgálatot tett pénteken kisült benne szükséges mennyiségű kenyér hála Magyar Zoltán pékmesterünknek, most pedig gusztusos húsdarabok sültek szép pirosra benne. Többek szerint az íze egészen más volt mintha gáztűzhelyen készült volna. A torsos káposzta hatalmas edényben rotyogott amit egyre gyakrabban álltak körül éhes látogatók és közreműködők érdeklődve, hogy mikor lesz készen? Amikor végre felhangzott az Asztalhoz! felhívás már nem kellett senkit csalogatni, hogy helyet foglaljon. Ki a munkától, ki a jóféle pálinkáktól ki a forralt bortól ki egyszerűen csak az összetéveszthetetlen illatoktól éhezett meg de abban mindenki egyet értett, hogy minden nagyon finomra sikerült! Köszönet a szakácsnőknek! A jó hangulatú beszélgetés borozgatás egészen nyolc óráig tartott.

Mivel ez volt az első ilyen rendezvényünk természetesen sorra derült ki menet közben, hogy mi hiányzik illetve mit kell legközelebb másként csinálni. Például ott jöttünk rá hogy több "alkatrészt" érdemes lenne lefagyasztva eltenni a következő rendezvényekre de a hűtőinknek nincs elég fagyasztó kapacitása. Honnan is érkezhetett volna a segítség máshonnan? Rendezvényünket jelenlétével megtisztelő Hédl József településünk díszpolgára hallva tanácstalanságunkat azonnal felajánlott egy alig használt fagyasztószekrényt melyet ezúton is hálásan köszönünk neki! Jutott a "füstre" is szalonna és kolbász is már ami nem fogyott el helyben, így a nyári gyerek tábori szalonnasütésekhez már megvan az alapanyag.

Köszönjük minden résztvevőnek közreműködőnek a segítségét támogatását számítunk rájuk a jövőben is!