Nincs megjeleníthető tartalom

A böngészési élmény fokozása, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk.
A tájékoztatót ide kattintva elérheti: Adatkezelési tájékoztató

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Felhívás!

Hatósági hír

Amennyiben hasonlót találnak, ne bolygassák, ne nyúljanak hozzá, jelentsék a mezőőrnek...

Tisztelt pénzesgyőri Lakosok

2018. november 5.én bejelentés érkezett, hogy a falu Zirc felőli végén  egy vízelvezető árokban lövedékhez hasonlatos tárgyat véltek felfedezni, amit valószínűleg a szeptember eleji áradás moshatott ki.
A mezőőr kiment és elsődleges szemrevételezés után értesítette a körzeti megbízottat majd az ő tanácsára bejelentette a robbanótestet a 112-es segélyhívó számon.

A rendőrök kiérkeztéig biztosította a helyszínt majd átadta az ügyet a rendőrségnek. A rendőrség értesítette a HM tűzszerészeit akik Budapestről még aznap kivonultak majd megállapították, hogy egy  kb 40 kg-os világháborús repeszgránátról van szó, mely minden bizonnyal még működőképes. Mivel a lakóházak közelsége miatt nem tudták helyszínen megsemmisíteni így berakták a gépjárművükbe és elszállították a központi gyűjtőhelyre megsemmisítés céljából.

Arra kérjük a tisztelt lakosságot amennyiben, lövedéket, lőszert, vagy ahhoz hasonlatos tárgyat találnak azt ne bolygassák ne nyúljanak hozzá jelentsék a mezőőrnek, vagy a falugondnoknak és ők intézkednek a továbbiakban az őrzéséről és elszállításáról. Mivel településünkön a második világháború alatt intenzív harci cselekmények zajlottak könnyen előfordulhat, hogy további robbanó testek nyugszanak a földben, amik még így közel hetven év távlatából is működő képesek lehetnek.

A tragikus balesetek elkerülése érdekében kérjük legyen körültekintőek például földmunkák végzésénél különösen ha olyan területen végeznek munkálatokat ahol ilyen tevékenységet évtizedek óta nem folytattak.

Együttműködésüket köszönjük!

Mezőőr:

Weiszgerber Vilmos
T.: 06-30/297-3255
email.:[email protected]

Falugondnok:

Szautner János
T.:06-30/944-0860