Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

PREVENCIÓS DÉLUTÁN

Program

Kezdés: 2019. 01. 17.

Időpontok

Kezdés: 2019. 01. 17. 14:30

Cím

Polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program

PREVENCIÓS DÉLUTÁN BAKONYBÉLBEN
a „polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program” keretében


1. BŰNMEGELŐZÉSI ELŐADÁS

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2019. január 17-én 15.30 órától a Közösségi Házban (Bakonybél, Fő u. 3.) az áldozattá válás megelőzését szolgáló előadást tart az alábbi témákban:

•    Az idős korosztály sérelmére egészségügyi állapotfelmérésre hivatkozva elkövetett csalások.
•    Lakásbetörés sorozatok Veszprémben, melyeket utazó bűnözők követtek el.
•    Napjainkban legjellemzőbb bűncselekmények és azok megelőzése.
•    A Veszprémi Rendőrkapitányság „Biztonságban a Bakonyban” programja


2. KERÉKPÁR-REGISZTRÁCIÓ

Az előadást megelőzően 14.30 órától a kapitányság megelőzési előadója nyilvántartásba veszi azoknak a kerékpárjait, akik azt kérik.

A kerékpár-regisztráció, mint szolgáltatás célja, hogy a kerékpár-tulajdonosok a birtokukban levő jármű adatait, fotóit és dokumentumait olyan biztonságos adatbázisban tárolhassák, melyben azonosíthatók és a hatóságok számára hozzáférhetők. Lopás esetén az adatbázisban tárolt adatok tartalmának megfelelően a tulajdonos feljelentést tehet, segítve és gyorsítva a nyomozást és a lopott kerékpár megtalálását, illetve megtalálás esetén a tulajdonos azonosítását és részére a jármű visszaszolgáltatását.

A regisztrációhoz a kerékpárt, a tulajdonos személyi igazolványát és – amennyiben rendelkezésre áll – a vásárlást igazoló bizonylatot (számlát) szükséges elhozni.

Figyelemmel arra, hogy a nyilvántartásba vételre a rendőrség bűnmegelőzési programja keretén belül kerül sor, így az költséggel az ügyfél számára nem jár!

3. VAGYONVÉDELMI CENTRUM BEMUTATÁSA


   

A kapitányság a helyszínen kiállítja és bemutatja vagyonvédelmi centrumának tablóit, melyen a lakásbetörések megelőzését szolgáló korszerű elektronikai és mechanikai megoldásokat lehet megtekinteni, illetőleg azok többségét ki is lehet próbálni.


Minden érdeklődőt szeretettel vár a Veszprémi Rendőrkapitányság