Nincs megjeleníthető tartalom

A böngészési élmény fokozása, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk.
A tájékoztatót ide kattintva elérheti: Adatkezelési tájékoztató

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

A helyi identitás és kohézió erősítése Bakonybél és környékén

Dokumentumok

Pályázat azonosító száma: TOP-5.3.1- 16- VE1- 2017-00014

Pályázat címe: A helyi identitás és kohézió erősítése Bakonybél és környékén

Kedvezményezett neve: Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete

Konzorciumi tag:Bakonybél Község Önkormányzata

Konzorciumi tag:Pénzesgyőr Község Önkormányzata

Szerződött támogatási összeg: 54 817 639 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100,00 %
Projekt tartalmának bemutatása:A helyi közösségek fejlesztése elsősorban települések, településrészek, térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztését, a közösségi szerepvállalás erősödését jelenti. Ez a társadalmi felzárkózási politikának is fontos eszköze, a közösségi munka hatására az érintett emberek is együttműködnek a problémák megoldásában.

 Az intézkedés kapcsán közösségi térségi, települési, illetve településrészi helyi identitást erősítő közösségfejlesztési folyamatok, közösségi részvételre épülő tervezési gyakorlatok alkalmazása, szabadidős, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági programok valósulnak meg.

A beavatkozások eredményeként fejlődik a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, a helyi civil társadalom megerősödése segíti a helyi közösségi konfliktusok megoldását és az önálló cselekvési képességek erősítését, erősödik a civil aktivitás, kialakulnak, illetve megerősödnek a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez, településrészekhez, térséghez való kötődés.

A beavatkozás következtében a meglévő (humán) erőforrások felszínre kerülnek, az együttműködések következtében ezen erőforrások aktivizálódnak és minőségi változást hoznak a település, települési közösségek életében.

40 hónapos projektünket 1 fős projektmenedzsment szervezettel,4 fő szakmai megvalósítóval és egy fő szakmai vezetővel valósítjuk meg.

Projekteredményként 337 fő bevonása kerül Pénzesgyőr településről, Bakonybél településről 1219 fő. A Szakmai megvalósításban a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete nyújt segítséget. A települések lakosai összetartók lesznek, helyi igényük kielégítésre kerül, így a falvaknak népességmegtartó ereje lesz.

 A 2 fő munkatárs közösségfejlesztő képzése megvalósul, valamint a célcsoport számára egyéb képzéseket is biztosítunk.

 Bakonybél és Pénzesgyőr számára az ITS dokumentum elkészítése megtörténik. A közművelődési dokumentum megújításra kerül.

A projekt „közösségi folyamatok kezdeményezése és megvalósítása” eleméhez széleskörű szakmai mentorálást biztosít az EFOP-1.3.1-15-2016-00001 azonosítószámú, „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” című kiemelt projektet megvalósító konzorcium.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 06.30.