Nincs megjeleníthető tartalom

A böngészési élmény fokozása, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk.
A tájékoztatót ide kattintva elérheti: Adatkezelési tájékoztató

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Parlagfűmentesítési hét

Populáris hír

Kezdés: 2019. 07. 01.
Befejezés: 2019. 07. 07.

Időpontok

Kezdés: 2019. 07. 01.
Befejezés: 2019. 07. 07.

Hivatkozás

Egy közös érdek népszerűsítése.

Parlagfűmentesítési hetet hirdet az Agrárminisztérium július 1-7 között.
A földtulajdonosok számára a parlagfű elleni védekezés egész évben fennálló kötelezettség,
ennek a programnak a célja pedig a lakosság szemléletformálása,
egy közös érdek népszerűsítése.

 

A parlagfű elleni védekezés hatékonyságának növelése érdekében, a közfoglalkoztatási programok keretében a Belügyminisztérium, az Agrárminisztériummal együttműködve kiemelten sikeres védekezési tevékenységet koordinál. Közfoglalkoztatás keretén belül önkormányzati területeken, valamint állami tulajdonban lévő területeken (vízügyi, erdészeti, közút, MÁV, ORFK, BVOP) valósul meg a parlagfű-mentesítési tevékenység. Az új típusú közfoglalkoztatási programoknak köszönhetően a korábbi évekhez képest jelentősebb és az állampolgárok számára is kézzel foghatóbb eredményeket értünk el.

A 2019. évben futó közfoglalkoztatási programok keretében 5 parlagfű-mentesítési kaszálási ütemterv készült, melyek időpontjai:

  • június 3-7.
  • július 1-5.
  • július 29-augusztus 2.
  • augusztus 26-30.
  • szeptember 16-20.

 

Tekintettel a korábbi évek pozitív tapasztalataira az Agrárminisztérium július 1-7-ig Parlagfű-mentesítési hetet hirdet.

 

A hosszú távú eredmény érdekében az állampolgárok jogkövető magatartásának elősegítéséért továbbra is kiemelt hangsúlyt kell fektetni a szemléletformáló tevékenységekre, tájékoztató-, figyelemfelhívó kampányok szervezésére. Szeretnénk egyre szélesebb körben mozgósítani annak érdekében, hogy a parlagfű elleni védekezés jelentőségét és lehetőségeit minél több ember megismerje, és ezzel aktívan vegyen részt a parlagfű elleni védekezésben.

Ezúton szeretnénk felhívni minden földtulajdonos és földhasználó figyelmét, hogy a parlagfű pollenszórásának és szaporodásának megakadályozása érdekében tartsa területét gyommentesen. Amennyiben nem tesz eleget a jogszabályban meghatározott parlagfű-mentesítési kötelezettségének, az illetékes hatóság növényvédelmi bírságot szab ki, melynek mértéke 15 000 Ft-tól 5 000 000 Ft-ig terjedhet.