Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program

Értesítés

Kezdés: 2018. 03. 23.

Időpontok

Kezdés: 2018. 03. 23. 15:00

PREVENCIÓS DÉLUTÁN PÉNZESGYŐRBEN
a „polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program” keretében

1. KERÉKPÁR-REGISZTRÁCIÓ

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2018. március 23-án 15.00 órától 16.30 óráig a művelődési házban a bikesafe.hu adatbázisába regisztrálja az ott megjelenő ügyfelek kerékpárjait.

Ezzel egy időben tájékoztató a tavaszi ház körüli munkálatok során a település rendjének fenntartása érdekében hozott szabályok betartásáról, illetve a tavaszi avarégetés és lomtalanítással kapcsolatban.

A kerékpár-regisztráció, mint szolgáltatás célja, hogy a kerékpár-tulajdonosok a birtokukban levő jármű adatait, fotóit és dokumentumait olyan biztonságos adatbázisban tárolhassák, melyben azonosíthatók és a hatóságok számára hozzáférhetők. Lopás esetén az adatbázisban tárolt adatok tartalmának megfelelően a tulajdonos feljelentést tehet, segítve és gyorsítva a nyomozást és a lopott kerékpár megtalálását, illetve megtalálás esetén a tulajdonos azonosítását és részére a jármű visszaszolgáltatását.

A regisztrációhoz a kerékpárt, a tulajdonos személyi igazolványát és amennyiben rendelkezésre áll a vásárlást igazoló bizonylatot (számlát) szükséges elhozni.
Figyelemmel arra, hogy a nyilvántartásba vételre a rendőrség bűnmegelőzési programja keretén belül kerül sor, így az költséggel az ügyfél számára nem jár!

2. ELŐADÁSOK ÉS A VAGYONVÉDELMI CENTRUM BEMUTATÁSA

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2018. március 23-án 16.30 órától a művelődési házban az áldozattá válást megelőzését szolgáló előadást tart az alábbi témákban:

  • Az idős korosztály sérelmére egészségügyi állapotfelmérésre hivatkozva elkövetett csalások.
  • Lakásbetörés sorozatok Veszprémben, melyeket utazó bűnözők követtek el.
  • Napjainkban legjellemzőbb bűncselekmények és azok megelőzése.
  • A Veszprémi Rendőrkapitányság „Biztonságban a Bakonyban” elnevezésű bűnmegelőzési programja.

A kapitányság a helyszínen kiállítja és bemutatja vagyonvédelmi centrumának tablóit, melyen a lakásbetörések megelőzését szolgáló korszerű elektronikai és mechanikai megoldásokat lehet megtekinteni, illetőleg azok többségét ki is lehet próbálni.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Veszprémi Rendőrkapitányság!

A kép illusztráció!