Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Cseszneken és Herenden is tanácskoztak

Hatósági hír

Ülést tartott a Zirci és a Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

A Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum 2018. október 8-án a Cseszneki Polgármesteri Hivatalban tartotta ülését, ahol a megjelent polgármesterek és a fórumot alkotó szervezetek képviselői a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetői és beosztottai által megtartott szakmai előadásokat hallgathattak meg.

 

Elsőként Futtató Norbert r. alezredes, a VMRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője mutatta be a „Fókuszban a biztonság” elnevezésű komplex pályázati projektet, megvalósításának területeit és az egyes programelemeket. Ismertette annak a felmérésnek az eredményeit is, melyet a lakosság körében végeztettek a polgárok biztonságérzetéről, valamint a bűnmegelőzési programokkal, a rendőrség által kommunikált prevenciós ajánlásokkal való érintettségükről.

 

Ezt követően Gaál Csaba r. őrnagy a VMRFK Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadója az idős korosztály sérelmére „trükkös” módon elkövetett bűncselekmények számának alakulásáról, a jellemző módszerekről és a megelőzés lehetőségeiről számolt be.

 

Harmadikként Adamovics László r. alezredes a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője tartott előadást a 82. számú főútvonal közlekedésbiztonsági feladatairól, illetőleg ezeknek a nyári időszakban történt végrehajtását értékelte.

 

Az utolsó előadó Orsós Károly r. őrnagy a kapitányság hivatalának kiemelt főelőadója volt, aki a „Biztonságban a Bakonyban” elnevezésű idegenforgalmi megelőzési program 2018. évi eredményeiről számolt be.

 

Az előadásokat hozzászólások követték, majd dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, rendőrfőkapitány értékelte az elhangzottakat és zárta le a tanácskozást. Ennek keretében a közlekedésbiztonság helyzetét is elemezte, megindokolta, hogy miért vált szükségessé az, hogy a rendőrség változtasson a sebességellenőrzés gyakorlatán és a nyílt módszer mellett a rejtettet is alkalmazza.

 

2018. október 9-én a Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum is ülésezett, melynek a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. adott otthont. A napirend egy ponton változott az előző napi rendezvényéhez képest, a veszprémi fórum tagjai a 82. számú főút közlekedésrendészeti feladatai helyett a kapitányság körzeti megbízotti alosztályának felépítéséről, létszámviszonyairól, műszaki ellátottságáról és a körzeti megbízottak által végrehajtandó feladatokról kaptak tájékoztatást Miklósi György r. századosnak, a körzeti megbízotti alosztály vezetőjének előadásában.

 

A rendezvényt követően a résztvevők dr. Simon Attila vezérigazgató kíséretében megtekinthették a nagy múltú manufaktúrát, megismerhették az ott dolgozók munkáját, és azt is megtudhatták, kik a herendi porcelán leghíresebb vásárlói.