Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

A Pápai Bázis Repülőtéren jártunk

Populáris hír

Kirándulást szerveztünk a helyi gyerekeknek és a felnőtt érdeklődőknek augusztus 29.-re Pápa Bázisreptérre.

Kirándulást szerveztünk a helyi gyerekeknek és a felnőtt érdeklődőknek augusztus 29.-re Pápa Bázisreptérre. Reggel 9 órára érkeztünk és Gyeginszky Andor hadnagy vezetésével betekinthettünk a reptér életébe. Először a Múzeumba látogathattunk , ahol repülő- helikopter modelleket, honvédségi ruházatokat, fegyvereket, iratokat nézhettük meg, majd megismerhettük a honvédség múltját is. Az udvaron felújított, és kiállított MIG-21 és MIG-23-as repülőgépeket láthattunk.

Kutyás bemutatót szerveztek, Zeusz és Szíríusz megmutatták milyen szófogadó kutyák, az idegen behatolókat, hogyan kapják el. Bátor jelentkezők kipróbálhatták a csibész szerepet is. A hatalmas hangárokba bepillanthattunk, az egyikben helyezkedett el a Kutató Mentő helikopter, ami 24 órás készenlétben van, minden nap előkészítésen megy át, és hétfőnként műszaki napot tartanak ahol nagyobb átvizsgálást végeznek rajta. Ebbe nem lehetett beülni, de volt egy kiállított változata amibe be is lehetett ülni , és egy kicsit pilótának érezhették magukat.

Átmehettünk a Tűzoltó Alegységhez ahol 6 db  tűzoltó autó volt, ebből 2 db új nagy teljesítményű Magyarországon csak két helyen van ilyen Ferihegyen és itt Pápán, bemutatták az összes tartozékaikat és be is lehetett ülni, majd megnézhettük a tűzoltási technikát. Felmehettünk a Repülés Irányító Toronyba ami 33 méter magas, körpanorámás, teljes rálátás nyílik a reptérre, és a környékére itt légi forgalom irányítás is folyik. Láthattuk a monitorokon a közlekedő repülőket. Innen a C17 -es szállító repülőgéphez mentünk, amit csak távolról  nézhetünk meg mert éppen előkészületeket berakodást végeztek rajta, 3 db van itt a bázison, katonai szállítási feladatokat végeznek az országok között. Feledhetetlen élményben volt részünk, mindenki nagyon élvezte ezt a kirándulást. Majd a végén Pápán kaptak a gyerekek fagylaltot is .

Nagyon köszönjük az Önkormányzatnak ez a feledhetetlen napot .