Nincs megjeleníthető tartalom

A böngészési élmény fokozása, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk.
A tájékoztatót ide kattintva elérheti: Adatkezelési tájékoztató

Köszöntjük Pénzesgyőr Honlapján

Telefon: +36 88 448 013 | E-mail: [email protected] | Pénzesgyőr.hu Facebook oldala/mindennap.penzesgyor
Pénzesgyőr Címere

Pénzesgyőr Község

Önkormányzati Weboldala

Időutazás a Bakonyban is: retró vonattal

Populáris hír

Retró vonat Bakonyszentlászlón és Zircen át Győrből Veszprémbe.

Kipróbálná a 70-es, 80-as, 90-es évek meghatározó utazási élményét? Utazna ismét klasszikus, faburkolatú, lehúzható ablakos fülkés kocsival, vagy éppen forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsival? Akkor jó helyen jár!

A Veszprém és Győr közötti vasútvonalon különleges szerelvényt állít forgalomba a MÁV-START. A Bakonyon viaduktokon és alagutakon keresztül haladó, Cuha patak völgyében futó vasútvonalat Magyarország egyik legszebbjeként tartják számon.

Az EKF-hez kapcsolódóan Veszprém és Győr között áprilisi és májusi hétvégéken, naponta két vonatpárban közlekedik egy különleges retrószerelvény. A vonatokat korabeli festésű, olajzöld színű Bhv kocsik, és a hozzá tartozó vezérlőkocsi, valamint a 105 éves SR 404 bisztrókocsi (egykori paklikocsi) alkotja. Az SR 404 bisztrókocsiban az Utasellátó fedélzeti szolgáltatást is fog biztosítani. A szerelvényt Csörgő (M41) mozdony továbbítja.

A különleges szerelvény az alábbi személyvonatokban közlekedik, és hagyományos díjszabás szerint igénybe vehető.

Közlekedési időszak: április 29-től május 21-ig szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint.

 

2023-ban számos jeles alkalmat ünnepel a magyar vasút. Az M41-es sorozatú „Csörgő” mozdonyok 50 évesek, a V43-as sorozatú „Szili” mozdonyok 60 évesek, az M61-es sorozatú „Nohab” mozdonyok szintén 60 évesek, az Utasellátó pedig a 75. évfordulóját ünnepli. Az idei évben tervezett rendezvényeken ezen járművek, és az Utasellátó is kiemelt hangsúlyt kap majd.

2023-ban három alkalommal tervezünk több vasútvonalra és járatra kiterjedő retró hétvégéket. Ezen kívül, a V43 és az M41-es mozdonyok évfordulójának emlékére több vonalon is különleges szerelvényeket fogunk közlekedtetni.

Az SR bisztrókocsiban a kocsi jellegéhez illeszkedő egyszerűbb, de közkedvelt ételeket kínálunk utasainknak, mint a zsíros kenyér lila hagymával, vagy a tepertő tál, melyet hegyes-erős paprikával teszünk pikánsabbá. Emellett egyszerűbb rágcsálnivalók, üdítőitalok és alkoholos italok is megtalálhatók kínálatunkban.

Forrás: mavcsoport.hu